Nyheter

Pilot Briefing testar Tecnam P2002-JF

Har du läst Pilot Briefing nummer 1/2011?

M-KSAK och KSAK medlemstidning heter Pilot Briefing
 
Pilot Briefing kommer ut med fyra nummer per år. Nuvarande nummer, dvs nummer 1 för 2011, är ute nu.
Rolf Björkman testar denna månad flygplanet Tecnam P2002-JF.

Tecnam KSAK Rolf Björkman

Rolf Björkman testar Tecnam P2002-JF

”Roderharmonin var mycket behaglig vid normal flygning, branta svängar och gungor. Flygplanet var lättmanövrerat och följsamt. Inga överraskningar dök upp. Det var lätt att hålla flygplanet i önskat läge. Flygplanet upplevdes både kurs- och höjdstabilt. Lågfartsflygning var mycket enkel att utföra ner till strax över stallfart. Klaffmanövrering kunde göras väldigt enkelt med den elektriska klaffen som var steglös. Trimändringarna blev förvånansvärt små när klaffen vandrade.”

Rolf Björkman, Pilot Briefine 1/2011