Nyheter

EU600 kg Category for P2002 Sierra MkII

Tecnam tillkännagav idag certifieringen av P2002 Sierra MkII till de nya tyska 600kg-reglerna. Den senaste versionen av EASA tillåter nu 600 kg MTOW Ultralight (UL) flygplan under kontroll av CAA: s i medlemsländerna.

Tyskland är det första landet som förklarar opt-out, genom att genomföra de nya reglerna. Det är också det första landet som utvecklar och publicerar de nödvändiga luftvärdighetskraven för dessa flygplan.

Den nya certifieringen av Sierra MkII är av stor betydelse, eftersom det tyska typgodkännandet är erkänt i många europeiska länder.

Tecnam P2002 Sierra MkII behåller alla funktioner och flygegenskaper som har etablerat flygplanets position på marknaden i den certifierade versionen:

en förbättrad cabin för ökad komfort, utrymme och ny låsmekanism som minskar ljudnivåerna , den senaste flygelektronik, nya färger, flera interiöralternativ och en omdesignad motorinstallation för 100HP Rotax-motorn. Sittplatser med extra justering fram och bak, senaste inom flygelektronik

MkII erbjuder modern teknik i en jet-stil cockpit. Kunderna kan välja mellan ett brett urval av alternativ, börjar med de grundläggande analoga instrumenten som behövs för visuell flygning, en sex-pack-analog med Garmin GPS, Garmin G3X som har två 10,6-tums skärmar och Garmin G3X touch-svit.

Kontakta oss idag för mer information om Tecnam olika flygplans modeller.