Nyheter

P2010 TDI Achieves EASA Type Certificate

Efter den livesända världspremiären som hölls i maj 2020 och introduktion av Tecnam P2010 TDI senaste modellen på marknaden, har företaget TECNAM idag tillkännagett att man har uppnått EASA typcertifikatet för modellen P2010 TDI.

Tecnam P2010 TDI-certifieringen är bara den senaste prestationen av Tecnams kontinuerliga utvecklings- och innovationsprogram, vilket ger Diesel / JetA1-motorn till det redan breda utbudet av Avgas- och Mogas-drivna TECNAM-flygplan.

Tecnam P2010 plattformen, med sin breda, sammansatta, snygga flygkroppsdesignen med vingen och stabilisatorn byggda i metall, har visat sig vara den perfekta plattformen för att matcha dieselmotorns prestanda och kapacitet. Den fantastiska komforten, tillgängligheten, säkerheten och tillförlitligheten hos ”P Twenty-Ten” åtföljs nu av den flexibilitet som erbjuds av diesel / JetA1-bränsle och de extremt låga driftskostnaderna som tillhandahålls av den dubbla FADEC-styrda Continental-motorn.

Tecnam P2010 familjen med 180 hk Avgas / Mogas och 215 hk tillsammans med certifieringen av nya Tecnam P2010 TDI med 170 hk TDI motorn, utökar utbudet av denna modell för alla P2010-kunder.

Den senaste motorutvecklingen ger flygmarknaden oslagbar bränsleeffektivitet och prestanda: turbo Diesel / JetA1-kraftverket erbjuder en enastående bränsleförbränning som sträcker sig från 4,5 USG / timme (17 liter / timme) vid 55% effekt, till 7 USG / timme (27 liter / timme) vid 75% effekt. Detta ger en jämn prestanda upp till 8000 fot och möjliggör operationer upp till 18 000 fot, vilket höjer P2010 till ”nya höjder” (för vilket ett syresystem finns som tillval). Dessutom säkerställer P2010-standardbränsletankarna ett oöverträffat intervall som överstiger 1000 nm och upp till 15 timmars flygtid, allt övervakat genom det senaste avioniken G1000NXI från GARMIN.

Läs hela nyheten på Tecnams hemsida

P2010 TDI Achieves EASA Type Certificate